Skip to main content
 Add Me  Follow Me  Follow Me  Follow Me

Dd Cushion Premium By Emdoll Beauty

Entry sebelum nie K.Ika ada cerita pasai DD Cushion nie kebaikan-dd-cushion .. Sekarang DD Cushion dah upgrade dari bahan, packaging.. Produk nie formulated dari Korea tau.. Produk nie bukan timbang kilo ye.. Mendapat juga kelulusan dari KKM ye.. Tidak mengandungi bahan yang berbahaya.. K.Ika berani jamin sebab K.Ika pon menggunakan produk nie tau.. Keluaran yang pertama sudah tidak dikeluarkan lagi.

Kepada yang baru nak mencuba dengan produk nie ada harga pengenalan tau iaitu RM 65 dari RM 85 Jimat RM 20.. Jadi korang kena cepat rebut peluang untuk cuba dengan DD Cushion yang terbaru nie.. Nak dapatkan makeup ala-ala korea yang diminati ramai boleh lah cuba produk nie..Banyak juga feedback yang kata seronok dengan kesan bila pakai DD Cushion nie.. Untuk menampakkan kesan glowing tidak perlu pakai loose powder.. Bila pakai loose powder akan nampak juga kesan glowing di muka korang.. Lama-lama pakai bila dah pecah minyak dimuka memang nampak cantik dimuka tau.

Kelebihan juga senang dibawa kemana sahaja dengan design yang menarik.. Cepat dan mudah bagi kaum wanita yang bekerja untuk cepat bersiap.. Selain cantik DD Cushion nie juga boleh merawat kulit muka kita tau.. Bila pakai DD Cushion nie sila dap dengan betul tau.. Jika tidak dap dengan betul akan nampak bercapuk di muka pulak nanti.. Jangan salahkan produk jika korang sendiri tidak reti nak menggunakan.. Jika nak tebal boleh pakai 2 kali.. Untuk nampak natural dan nipis hanya perlu dap sekali sahaja.

DD CUSHION PREMIUM 


KANDUNGAN EMDOLL DD CUSHION PREMIUM

Centella Asiatica

🌱 Dapat merawat dan memudarkan parut.
🌱 Meningkatkan peredaran darah untuk menjadikan wajah lebih berseri
🌱 Merawat kulit yang luka dan mempercepatkan penyembuhannya.
🌱 Menegangkan kulit.
🌱 Menganjalkan kulit untuk melambatkan penuaan.
🌱 Menjadikan wajah lebih awet muda.
🌱 Menguatkan skin barrier dengan menghasilkan sel-sel kulit yang baru.

Glycerin

🍯 Merawat kulit kering.
🍯 Melembabkan kulit.
🍯 Mengurangkan kedutan di wajah.
🍯 Mencerahkan kulit.

Potato Extract

πŸ₯” Melembabkan kulit wajah dan memberi effect kehalusan pada kulit.
πŸ₯” Membantu mengurangkan kesan merah-merah pada wajah.

Cordyceps Militaris Extract

🌾 Merupakan anti-aging.
🌾 Membekalkan nutrient kepada kulit.

Angelica Keiske Extract

🌿 Merupakan anti-oksida.
🌿 Membekalkan Oksigen pada kulit.

Magnolia Liliflora Extract

🌺 Mengekalkan lembapan dalam kulit.
🌺 Menjadikan kulit anjal tanpa kekeringan biarpun dalam keadaan cuaca panas.

Hyaluronic Acid

πŸ’¦  Mengurangkan kedutan.
πŸ’¦ Merawat masalah kulit sunburn.
πŸ’¦ Membekalkan kelembapan.

Nampak lain muka K.Ika 😁

DD Cushion ini juga mengandungi SPF 50 tau.. Sekali sekala bebaskan kulit muka kita dari sebarang foundation.. Tak kira lah pakai Dd atau foundation pastikan muka kita dicuci dengan baik dan rajin scrub muka kita.. Menggunakan set combo perfect serum advance dan dd cushion jangan tidak percaya akan dapat kuilit muka skin glass tau.. Bila muka kita dijaga dengan baik muka kita pon akan bebas dari sebarang jerawat mahupun jeragat..

Enjoy video tutorial K.Ika menggunakn DD CUSHION PREMIUM nie 😍..




IG :  emdoll_sepang
Wasap : www.wasap.my/60135839247

Setiap pembelian akan mendapat gift beg yang comel.. 😘

Comments

  1. tak bukak lagi packaging..nmpk tak, busy benor pun..haha

    ReplyDelete
  2. Bz betul tu x bukak lagi.. Ika dah rasmi memang cantik pakai bila lama.. makin glowing je muka..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Himalaya Speman

Ini adalah produk en suami makan..harap ada lah hasil yg baik nnti..aku nk cba makan himalaya shatavari x de pulak stok dekat kedai cni..huhu..nak beli online tak percaya pulak..mungkin belum rezeki aku untuk mendapat zuriat secara natural..si isteri kena jumpa doktor tidak lama lagi..huhu..harap semua akan berjalan dengan lancar..inilah kebaikan speman untuk laki..cba fikir positif..ini adalah makanan herba dari india..

Untuk ketahui lebih lanjut boleh google..ada yang serasi dengan ubat ini akan tunjukkan hasil yg positif..TIDAK SEMUA ORANG SESUAI DENGAN PRODUK NIE..kita hanya manusia biasa hanya berusaha sahaja..ubat ini ada dalam bentuk kapsul dan berwarna pink..1 bekas ada terdapat dalam 100 biji kapsul..tergoda aku bila tengok ubat nie..hihi.harga termasuk gst rm56.20..boleh dicari di farmasi yang terpilih atau di lazada ye..
APA FUNGSI YANG TERDAPAT DALAM HIMALAYA SPEMAN?
Meningkatkan spermatogenesis

Bahan-bahan semulajadi dalam Speman menggalakkan spermatogenesis (proses pembentuk…

Kurma Dhuha By Homemade Bonda Rozita

PENGENALAN
Ubatan herba merupakan terapi tertua dalam sejarah perubatan bermula dengan penemuaannya di Mesir , India dan China yang telah berusia puluhan ribu tahun ( melalui peradaban kuno ).Herba yang terbaik sudah tentulah herba yang disarankan oleh Rasulullah S.A.W seperti Jintan Rom & Madu Asli ,bahkan merawat dengan herba bukan lagi sesuatu yang baru.
Rawatan tradisional telah lama muncul sejak zaman Nabi Adam a.s, Baginda yang pertama memperkenalkan ilimu perbidanan dengan herba dan diamalkan oleh isteri baginda semasa berpantang.Siti Hawa mengamalkan herba makan Jintan Rom untuk mengembalikan tenaga,melancarkandarah,memperbanyakkan susu dan mengimbangi hormon.Selain itu,Siti Hawa juga mengamalkan pengambilan air rebusan herba terdiri daripada campuran daun inai,jintan rom dan Kemenyan Arab bagi mencuci darah supaya tidak berbau dan melancarkan ketulan darah nifas.
Hari ini,uabtan herba terus menguasai pasaran dunia sebanyak 20% semenjak 2012 dan terus meningkat sehingga seka…

Marlboro Steak Restaurant Nilai

Ok dekat sni aku nak cerita pasai mkanan westren yang x berapa baru lah sangat aku cuba dekat cni...mula2 aku x tau ada kedai nie bukak aku tau pon sebb kawan en suami ajak lepak dekat cni..nmpak sangat lama x membeli barang dekat psaraya besar nie kan..nak cari kedai nie senang je x susah mana..kedai nie terletak di bandar baru nilai (berdekatan dengan tesco) dan juga bertentangan dengan dataran nilai..kedai dia terletak dihujung..jadi memang senang nak nampak lah..kawasan kedai tu memang besar sangat n luas..
Lagi 1 kedai nie 1 kawasan dengan satay willy yang popular tu..jadi sapa yang pernh p makan satay willy dia tau lah lokasi kedai malboro steak nie..masa aku p cni kedai dia memang ramai org n servis dia agak kelam kabut sedikit..maybe sebb baru lagi perkerja dia n tidak berapa fasih lagi bhasa melayu..harga makanan pada aku masih berpatutan dan harga mampu lah bila nak bayar mkanan tu..aku mintak maaf lah lpa nak snap gambar makanan dekat citu..nnti bila2 aku p cna lagi aku ak…